
1. Opracowanie pełnej dokumentacji systemu HACCP. Dokumentacja HACCP jest tworzona indywidualnie dla danego obiektu i budowana razem z kierownictwem i pracownikami danego Zakładu.
Zawiera ona:
- Instrukcje wykonawcze
- Instrukcje stanowiskowe
- Procedury wykonawcze
- Procedury systemowe
- Karty i rejestry zapisu wykonywanych czynności i działań
Dokumentacja nosi tytuł; "Księga HACCP" a opiera się na 7 zasadach i dwunastoetapowej sekwencji działań[...]
Opracowywanie pełnej dokumentacji Dobrej Praktyki GMP/GHP dla producentów i dystrybutorów żywności.
1. GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna
- wykonanie audytu "0"
- określenie szczegółowych wymagań technicznych dla konkretnego obiektu, które obejmują: teren zakładu, budynki, pomieszczenia
2. GHP - Dobra Praktyka Higieniczna zawiera szczegółowe wymagania w zakresie higieny pracowników, transportu, magazynowania i sprzedaży.
Dokumentacja GMP/GHP zawiera wszystkie instrukcje[...]